Gebruik van veilige wachtwoorden is belangrijk !

Erik Oosterhof/ juni 26, 2017/ Veiligheid

Het gebruik van een veilig wachtwoord voor INTERNET BANKIEREN is voor iedereen goed te begrijpen. Als die te makkelijk is te raden door iemand die kwaad wil, zijn de gevolgen snel groot. Het is alleen nog vervelender als de bank kan aantonen dat u als “internet bankier” er niet alles aan gedaan hebt om diefstal te voorkomen, en als ze dat kunnen wordt diefstal NIET VERGOED.

zie deze link van: VeiligBankieren.nl

Daarom is het goed een keer na te denken over veilige wachtwoorden, deze link helpt u mogelijk daarbij:

Wachtwoord maken & onthouden – van de consumentenbond

Ook belangrijk zijn de wachtwoorden voor bijvoorbeeld uw Internet Modem, WiFi en uw laptop of PC. En tegenwoordig hebben TV’s ook internet toegang en uw muziek-speler met Spotify. Alles wat u hebt aangemeld op uw WiFi-verbinding kan als mogelijke ingang gebruikt worden om uiteindelijk bij uw bank-gegevens te komen of u op een andere mannier geld afhandig te maken met bijvoorbeeld “Randsomware” ( lees dit artikel op Nu.nl ). Denk ook aan uw wachtwoorden bij Facebook, Google, i-Cloud, uw Apple-id of andere website’s waar uw gegevens bekend zijn zoals Boll.com, Wehkamp, CoolBlue… enz !

Om dit allemaal goed te doen en lange en veilige wachtwoorden te gebruiken is een wachtwoordkluis wel erg handig. Denk erom, wachtwoorden opslaan in Internet-Explorer, Chrome, Safari of FireFox is ook echt niet veilig, maar beter dan slechte wachtwoorden gebruiken ! Een wachtwoordkluis maakt het makkelijk om hier mee om te gaan… Ik vind KeePass een simpele en veilige oplossing:

KeePass: wachtwoordkluis workshop – van de consumentenbond

Heb je vragen hierover, of hulp nodig bij het installeren of gebruik van b.v. KeePass, kom even vragen !

Share this Post