Salderingsregeling zonnepanelen blijft

Erik Oosterhof/ juli 24, 2017/ Actualiteiten, Net binnen

Particulieren met zonnepanelen krijgen nog tot 2023 hetzelfde tarief voor de elektriciteit die ze leveren, als ze betalen voor de stroom die ze afnemen. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) woensdag bekendgemaakt.

De Tweede Kamer had Kamp eerder opgeroepen de zogeheten salderingsregeling te verlengen. Dat gebeurde op voorstel van de Kamerleden Jan Vos (PvdA) en Liesbeth van Tongeren (GroenLinks).

Over het salderen, waarmee de verbruikte energie wordt weggestreept tegen de geleverde energie, bestond onzekerheid. De regeling zou lopen tot 2020 waarna er mogelijk iets anders voor in de plaats zou komen. Omdat steeds meer mensen zonnepanelen op hun huis willen, vroegen de Kamerleden de regeling voort te zetten. Particulieren houden zo de zekerheid dat ze hun investering goed kunnen terugverdienen.

’Vertrouwenwekkende brief’
Branchevereniging Holland Solar van de zonnesector spreekt van een „vertrouwenwekkende brief” van minister Kamp over de toekomst van de salderingsregeling. „Zonnepanelen op particuliere woningen, koop- en huurhuizen, zijn essentieel in de energietransitie”, aldus de organisatie.

woensdag 12 juli 2017, 18:04 / © Peter Schoonen

Share this Post